kayenský pepř 

Podporuje cirkulaci, trávení, napomáhá působit proti bakteriím, blahodárný při bolestivých stavech.
Kajenský pepř je zvláštní odrůda mleté červené chilli papričky. Účinná látka kapsaicin má mnohé pozitivní zdravotní účinky.

Kajenský pepř - Capsicum frutescens

Účinky:

 

1.Stimulant krevního běhu

Kajanský pepř značně redukuje nadměrnou krevní srážlivost. Bylo prokázáno, že reguluje krevní tok, posiluje srdce, tepny a kapiláry.

 

2. Antibakteriální účinek

Složky kajanského pepře vykazují silný antibakteriální efekt. Toto je dále zesíleno karotenoidy, flavonoidy a dalšími látkami přirozeně se vyskytujícími v rostlině, které podporují imunitní systém.

3. Uvolňování bolesti

Studie prokázaly, že capsaicin blokuje pocity bolesti snížením produkce tzv. substance P, která je považována za hlavního chemického posla bolesti mezi periferními senzorickými nervy a mozkem. Vliv kajanského pepře na prostaglandinovou aktivitu se též může podílet na jeho protibolestivých vlastnostech. Analgetický účinek je zejména významný při lokálním užití.

 

4. Stimulant trávícího traktu

Kajanský pepř může být částečně užitečný při stimulaci sekrece trávicích šťáv a může podporovat trávící funkce.

Účinná látka:
Capsaicin.

Kontraindikace a interakce:

Neužívejte vnitřně pokud berete antikoalugační léky jako Warfarin bez souhlasu lékaře. Kajanský pepř může způsobit pálivý pocit, pokud je vylučován stolicí, ale tento efekt mizí, jakmile je užíván pravidelně. Dbejte, aby se prášek nedostal do očí.

Vhodné pro: vegetariány, vegany.
Bez: cukru, škrobu, soli, sóji, kukuřice, pšenice, lepku, kvasnic, mléčných součástí, umělých barviv a konzervantů.
Upozornění: Není vhodné pro děti, není vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Specifikace Kajenský pepř

 

pomaha:

  1. Slabý krevní oběh
  2. Studené končetiny
  3. Kloubní bolesti
  4. Bakteriální infekce
  5. Nedostatečná sekrece žaludečních šťáv